Εκτύπωση

ΚΕ.ΔΙ.ΛΑΣ.:Α’ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

on . Posted in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

«ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ»

ΚΕ.ΔΙ.ΛΑΣ.

Α’ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

 

Από 24/8/2019  έως  4/9/2019

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Λασιθίου Κρήτης (ΚΕ.ΔΙ.ΛΑΣ.) ανακοινώνει την έναρξη βασικής εκπαίδευσης στη  διαμεσολάβηση σε συνεργασία με την διεθνούς φήμης εταιρεία  “International Mediation Consulting του Καναδά, διάρκειας 80 ωρών (10 ημέρες εκπαίδευσης και 1 ημέρα αξιολόγησης), που οδηγεί στη λήψη του τίτλου του Διαπιστευμένου Διαμεσολαβητή (Accredited Mediator), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν. 3898/2010 και το ΠΔ 123/2011, η οποία θα διεξαχθεί από 24 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2019.

Η εκπαίδευση θα γίνεται καθημερινά κατά τις ως άνω ημερομηνίες από 9.00 πμ. έως 5.30 μμ., (με ενδιάμεσα διαλείμματα), στην Ελληνική γλώσσα και διερμηνεία από την Αγγλική στην Ελληνική όπου κρίνεται απαραίτητο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Τις ενδιάμεσες ημέρες Κυριακής η εκπαίδευση θα γίνεται από τις 11.00 πμ. έως 7.30 μμ.

Το πρόγραμμα συντάχθηκε από την διεθνούς φήμης Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών κα. Μαρία Δαμιανάκη, η οποία έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην οικογενειακή, επιχειρηματική και κοινωνική διαμεσολάβηση και είναι σύμβουλος Κυβερνήσεων διαφόρων Κρατών σε θέματα ανάπτυξης πολιτικών σχετικά με τη διαμεσολάβηση και την εξωδικαστική επίλυση διαφορών, έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 2500 διαμεσολαβήσεις σε οικογενειακές, κυρίως, διαφορές. 

Εκπαιδευτές: 

Βικτωρία Λιούτα, Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια CEDR Λονδίνου, και Υπουργείου Δικαιοσύνης Ελλάδος, Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών από Ινστιτούτο Διαμεσολαβητών Καναδά (IMC) Καναδάς, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών LL.M.  στα Ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο Southampton της Αγγλίας, International Commercial Arbitrator, FCIArb, κάτοχος Ευρωπαικών και Διεθνών πιστοποιήσεων στη Διαμεσολάβηση, ενεργό μέλος Ενώσεων και φορέων που προωθούν τη διαμεσολάβηση στην Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική και Διαμεσολαβήτρια εμπορικών και ναυτιλιακών υποθέσεων. 

 

Σημείωση: Σε κάθε τμήμα  εκπαιδευομένων συμμετέχουν  15 (δέκα πέντε ) άτομα.  

  Το  πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης και κατάρτισης εστιάζει στην ανάλυση τρόπων επίλυσης των συγκρούσεων, σύνοψη μοντέλων διαμεσολάβησης, τεχνικές επικοινωνίας και διαπραγμάτευσης, τρόπους αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων στη διαμεσολάβηση, παιχνίδια ρόλων, δεξιότητες και γνώσεις απαραίτητες για δυνατότητα συμμετοχής των εκπαιδευομένων σε εξετάσεις που ορίζονται στο αρ. 6 παρ. 3 του Ν. 3898/2010 για διαπίστευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ελλάδα καθώς και συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή προγράμματα περαιτέρω κατάρτισης.  

Οι συμμετέχοντες που θα εκπαιδευτούν καθ’ όλη τη διάρκεια των 80 ωρών του προγράμματος και επιτύχουν στην τελική Αξιολόγηση θα λάβουν Αναγνωρισμένο Τίτλο Σπουδών Εκπαιδευμένου Διαμεσολαβητή από το “International Mediation Consulting” του Καναδά σε συνεργασία με το ΚΕ.ΔΙ.Π. 

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά Εάν ο αιτών είναι Δικηγόρος: 

1. Αίτηση 

2. Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης 

3. Πιστοποιητικό υπηρεσιακής κατάστασης από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο, από το οποίο θα προκύπτει ότι ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα και δεν έχει καταδικασθεί πειθαρχικά με ποινή προσωρινής ή οριστικής παύσης. 

4. Αντίγραφο καταθετηρίου Τραπέζης για την καταβολή των διδάκτρων 

Εάν ο αιτών δεν είναι Δικηγόρος: 

1. Αίτηση 

2. Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης 

3. Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή αντίστοιχου τίτλου σπουδών σχολών της αλλοδαπής, που συνοδεύεται από πράξη Αναγνώρισης του ΔΙ.ΚΑ.Τ.Σ.Α ή από πιστοποιητικό αναγνώρισης του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π για την ισοτιμία ή/και την αντιστοιχία 

4. Αντίγραφο καταθετηρίου Τραπέζης για την καταβολή των διδάκτρων 

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής στην ανωτέρω εκπαίδευση καταθέτονται στην Γραμματεία του ΚΕ.ΔΙ. ΛΑΣ ή στον Δικηγορικό Σύλλογο Λασιθίου  μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και λαμβάνεται αρ. πρωτοκόλλου που αποδεικνύει τη σειρά προτεραιότητας. 

 Για το πρώτο τμήμα   εγγραφές θα  γίνονται δεκτές μέχρι 26 Ιουλίου 2019

Το συνολικό κόστος των διδάκτρων είναι 1.000 ευρώ

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Γραμματεία του ΚΕ.ΔΙ.ΛΑΣ. στο τηλέφωνο: 2841032158,  κα Ελένη Ζερβού,   email:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

Για το ΚΕ.ΔΙ.ΛΑΣ.

 

Ο Διευθυντής του Φορέα

Νίκος Παπαδάκης

 

Η Διευθύντρια Σπουδών

Σοφία Τσαγκαράκη

 

 

Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Π.Μ.Σ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ_2019 - 2020

on . Posted in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος γνωστοποιεί ότι προσφέρει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο αντικείμενο "Οικονομικά και Δίκαιο Επιχειρήσεων".

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδώ 

Εκτύπωση

Αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

on . Posted in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στην Αθήνα, στις 16.7.2019, υπό την προεδρεία του Προέδρου κ. Δημήτρη Βερβεσού, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Η Συντονιστική Επιτροπή συγχαίρει τον νέο Υπουργό και Υφυπουργό Δικαιοσύνης για την ανάληψη των καθηκόντων τους και τους εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους. Ευελπιστεί σε ειλικρινή και αποτελεσματική συνεργασία προς όφελος της Δικαιοσύνης, των συλλειτουργών της και της κοινωνίας. Τους ευχαριστεί για την άμεση αποδοχή του αιτήματος για συνάντηση μαζί τους, η οποία έχει οριστεί για τις 23/7/2019.

2. Καλεί τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, στα πλαίσια της επικείμενης ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, να προχωρήσει άμεσα σε μείωση των συντελεστών φορολογίας των ελευθέρων επαγγελματιών και σε μείωση της προκαταβολής φόρου, στη θέσπιση αφορολογήτου ορίου, αντίστοιχου των μισθωτών υπηρεσιών, στην κατάργηση του ΦΠΑ στις δικαστηριακές υπηρεσίες ,άλλως, στην μετάπτωσή του σε χαμηλότερο συντελεστή, στην επέκταση του ορίου προαιρετικής απαλλαγής από το καθεστώς ΦΠΑ από τις 10.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ και στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Μέτρα αναγκαία για την αξιοπρεπή επιβίωση ενός κλάδου, που έχει επιβαρυνθεί με δυσβάστακτες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Ειδικά για την κατάργηση, άλλως, τη μετάπτωση του συντελεστή ΦΠΑ σε χαμηλότερη κλίμακα, παρέχεται η σχετική ευχέρεια και από το νέο σχέδιο Οδηγίας της ΕΕ και αποτελεί αναγκαιότητα καθώς μειώνει το κόστος των δικαστηριακών υπηρεσιών και διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών, ιδίως των οικονομικά αδύναμων, στην Δικαιοσύνη.

3. Οι ασφαλιστικές επιβαρύνσεις των δικηγόρων, παρά τις όποιες βελτιώσεις επήλθαν, παραμένουν υπέρμετρες. Είναι προφανές ότι, θα πρέπει να υπάρξει άμεσα πλήρης αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος. Το δικηγορικό σώμα έχει διατυπώσει ως γνωστόν συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, τις οποίες και θα καταθέσει εκ νέου αρμοδίως.

4. Το δικηγορικό σώμα , κατ’ επανάληψη, έχει ταχθεί υπέρ των εναλλακτικών μορφών επίλυσης των διαφορών, η υπαγωγή στις οποίες όμως, θα πρέπει να είναι εκούσια. Δεν νοείται υποχρεωτικότητα υπαγωγής σε ένα θεσμό, στον οποίο η βούληση των μερών αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του. Με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, λήγει η αναστολή ισχύος των διατάξεων περί υποχρεωτικής υπαγωγής στη διαμεσολάβηση του ν. 4512/2018. Καθίσταται, ως εκ τούτου, αναγκαία η άμεση νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος, μετά την αριθ, 34/2018 απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που έκρινε ως αντισυνταγματική και αντίθετη στο ενωσιακό δίκαιο την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης, όπως εισήχθη με τον άνω νόμο.

5. Εκφράζει τις επιφυλάξεις της για τη μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ιδίως των Καταστημάτων Κράτησης, των Σωφρονιστικών και Θεραπευτικών Καταστημάτων, της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, των Υπηρεσιών Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής και στην, εκ του λόγου αυτού, υποβάθμισή του. Η επιβολή και η έκτιση της ποινής, όπως και οι συνθήκες κράτησης και τα δικαιώματα των κρατουμένων και ιδίως των ανηλίκων, συνδέονται άμεσα και άρρηκτα με το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης και τις προβλεπόμενες δικαστικές εγγυήσεις και δεν είναι νοητή η αποκοπή τους από αυτό. Η διεθνής εμπειρία, άλλωστε, το επιβεβαιώνει. Η ποινή έχει ως σκοπό τον σωφρονισμό του δράστη και όχι την τιμωρία/εκδίκηση, με απώτερο στόχο την ομαλή επανένταξή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

6. Η Συντονιστική Επιτροπή θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να παρουσιάσει τα ζητήματα που αφορούν στον δικηγορικό κλάδο, ενόψει των επικείμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης. Θεωρεί δε, ως αυτονόητο, ότι, για οποιοδήποτε θέμα αφορά στη Δικαιοσύνη, στις νομικές σπουδές και στη νομική κοινότητα θα πρέπει να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με τα συλλογικά όργανα του δικηγορικού σώματος, τα οποία αναγνωρίζονται, άλλωστε, και από τον Κώδικα Δικηγόρων, ως θεσμικοί σύμβουλοι της πολιτείας.

Συνημμένα

Εκτύπωση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ

on . Posted in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών ο Σόλων 
    https://solonnomologia.gr
 

alt

                 Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου
                                             
www.esd.gr                          
                                                                              

Σήμερα σας ενημερώνουμε με το πρόγραμμα του Πανελλήνιου Νομικού Συνεδρίου το Τροχαίο Ατύχημα Αστική και Ποινική Ευθύνη των Εμπλεκομένων μερών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 20-21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ

                         ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

                       6ο Πανελλήνιο Νομικό Συνέδριο – Διημερίδα 

                                       20-21 Σεπτεμβρίου 2019

 

                      Το Τροχαίο Ατύχημα Αστική και Ποινική Ευθύνη 

                                     των Εμπλεκόμενων Μερών

        Ανάδειξη σύγχρονων προβλημάτων δικαστηριακής πρακτικής

 

                Υπό την αιγίδα και συνδιοργάνωση της Νομικής Σχολής

                           του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, 

                                του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης

και του Νομικού Περιοδικού «ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ»

 

                    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ της ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

                        ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ

                            ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ

 

                                      ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

                        ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 20.09.2019

17.30-18.00

Εγγραφές

 

18.00-18.30

Χαιρετισμοί

 

                                           Α΄ ΕΝΟΤΗΤΑ

Προεδρεύων – Συντονιστής : Θεοχάρης Δαλακούρας, Καθηγητής Ποινικής Δικονομίας Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.

 

18.30-19.15

 

Ζητήματα ποινικής διαδικασίας επί τροχαίων ατυχημάτων

α) δέσμευση πολιτικών δικαστηρίων από αθωωτική ποινική απόφαση,

β) περιεχόμενο κλητήριου θεσπίσματος – αιτιολογίες.

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης Πολιτικής Δικαιοσύνης

 

 Η αμέλεια στα τροχαία ατυχήματα 

Άννα Αποστολίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.  

 

Η υποστήριξη της κατηγορίας στα τροχαία ατυχήματα

Νικόλαος Αποστολίδης, Διδάκτωρ Νομικής, Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης Ποινικής Δικονομίας Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.

 

19.15-19.30

Ερωτήσεις - Παρεμβάσεις

 

 

19.30-20.15

Η απόδειξη στα τροχαία ατυχήματα,

Αναστάσιος Τριανταφύλλου, Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.

 

 Η ανάλυση του DNA στο τροχαίο συμβάν – Δυνατότητες περιορισμοί, 

Λήδα Κοβάτση, Διδάκτωρ – Ιατροδικαστής, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Α.Π.Θ.

 

20.15-20.30

Ερωτήσεις - Παρεμβάσεις

 

                          ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 21.09.2019

09.30-10.00

Εγγραφές Συνέδρων

 

                                           Α΄ ΕΝΟΤΗΤΑ

Προεδρεύων- Συντονιστής : Αθανάσιος Kρητικός, Αντιπρόεδρος ΑΠ ε.τ.

10.00-11.00

 

Δεδικασμένο από επιδίκαση ηθικής βλάβης και η επέκταση στην περιουσιακή ζημία.

Λάμπρος Κιτσαράς, Αναπληρωτής Καθηγητής Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.

 

Χρηματική Ικανοποίηση για Ηθική Βλάβη - Ψυχική Οδύνη - Η έννοια του ευλόγου.

Ιωάννης Κοτζαμανίδης Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω

 

Η άμεση προσβολή των οικογενειακών δικαιωμάτων από αδικοπραξία σε βάρος τρίτου (συζύγου – γονέα ή τέκνου) – Ηθική Βλάβη «Εμμέσως Ζημιωθέντων».

Ιωάννης Κωλέττης, Δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω

 

11.00-11.15

Ερωτήσεις – Παρεμβάσεις

 

                                             Β΄ ΕΝΟΤΗΤΑ

 

11.15-12.30

 

Προεδρεύων- Συντονιστής : Γεώργιος Τριανταφυλλάκης Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.

 

Ασφάλιση αστικής ευθύνης από τροχαία ατυχήματα καταρτισθείσα από απόσταση ή με ασφαλιστικές επιχειρήσεις εδρεύουσες εκτός Ελλάδας"

Έφη Τζίβα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.

 

Οι εξαιρέσεις της ασφαλιστικής κάλυψης του άρθρου 6 ν.489/76 

Αθανάσιος Κρητικός, Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ.

 

Δικονομικά ζητήματα των αυτοκινητικών διαφορών μετά τους ν. 4335/2013 και 4364/2016,

Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Αστικού Δικονομικού Δικαίου Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.  

 

12.15-12.30

 Ερωτήσεις - Παρεμβάσεις

 

 

12.30-13.00

Coffee Brake

 

                                             Γ΄ ΕΝΟΤΗΤΑ

Προεδρεύων- Συντονιστής : Κυριακή Φελεκίδου, Εφέτης Πολιτικής Δικαιοσύνης

 

13.00-14.00

 

Παρουσίαση των δυνατοτήτων της πλατφόρμας της Τράπεζας Νομικών Πληροφοριών «Ο ΣΟΛΩΝ»

Στρατής και Μιχάλης Ονουφριάδης

 

 

Η «πρόωρη» μελλοντική ζημία

Kαλλιρόη Παντελίδου, Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.

 

Η εφάπαξ επιδίκαση της αποζημίωσης κατά το άρθρ. 930 § 1 εδ. 2 ΑΚ.

Βασιλική Βαρσαμάκη, Δικηγόρος Αλεξανδρούπολης

 

Αποζημίωση επί Μονίμου Αναπηρίας - ΑΚ 931

Βιργινία Περάκη, Λέκτορας Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ

 

14.00-14.15

 Ερωτήσεις – Παρεμβάσεις

 

 

                                            Δ΄ ΕΝΟΤΗΤΑ

Προεδρεύων- Συντονιστής : Καλλιρόη Παντελίδου, Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.

 

14.15-15.15

 

Τροχαία από κακοτεχνίες σε οδούς – Ευθύνη ΟΤΑ – Δημοσίου.

Ευγενία Πρεβεδούρου, Καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.

 

Νέος κανονισμός για την προστασία προσωπικών δεδομένων:Η εφαρμογή του στην ασφάλιση αυτοκινήτων.

Ευγενία Αλεξανδροπούλου, Καθηγήτρια Δικαίου Πληροφορικής Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ΠΑΜΑΚ, Αντιπρύτανης ΠΑΜΑΚ, Διευθύντρια του Διϊδρυματικού ΠΜΣ «Δίκαιο και Πληροφορική» της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. και του Τμήματος Πληροφορικής ΠΑΜΑΚ

 

Αυτοκινούμενα οχήματα νέας τεχνολογίας και Κ.Ο.Κ. Ρυθμιστικές αναγκαιότητες και προκλήσεις. Η περίπτωση των ηλεκτρικών πατινιών".

Γρηγόρης Μ. Μιχαηλίδης, Λέκτορας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC), Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και Κοινοτικός Δικηγόρος Κύπρου.

 

15.15-15.30

Ερωτήσεις – Παρεμβάσεις

 

 

                                            Ε΄ ΕΝΟΤΗΤΑ

 

Προεδρεύων- Συντονιστής : Πούλιος Αναστάσιος, Δικηγόρος, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας

 

16.30-17.30

 

Ο θεσμός της αντασφάλισης και η αποζημίωση των παθόντων σε τροχαία ατυχήματα.

Ηλίας Κλάππας, Δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω

  

 Το Κοινοτικό κεκτημένο στην Υποχρεωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης και η παραβίασή του στη Ελληνική Έννομη Τάξη - Περιπτώσεις:

α) Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης των προσώπων του άρθρου 7 του Ν. 489/76 (οδηγός-κύριος-κάτοχος-ασφαλισμένος κλπ. του ζημιογόνου αυτοκινήτου)

β) Ο περιορισμός της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου όταν συντρέχει ως υπόχρεος οργανισμός κοινωνικής ασφάλισης ή ασφαλιστικό ταμείο (άρθρο 19 παρ. 5 του Ν. 489/1976).

Γεώργιος Αμπατζής Δικηγόρος ε.τ.

 

Εκτέλεση κατά Επικουρικού Κεφαλαίου

Μακρίδου Λιόκα Καλλιόπη, Καθηγήτρια Αστικού Δικονομικού Δικαίου Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.

 

17.30-17.45

Ερωτήσεις – Παρεμβάσεις

 

                                          ΣΤ΄ ΕΝΟΤΗΤΑ

 

Προεδρεύων- Συντονιστής : Αργύριος Χουρμουζέλης, Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης

 

17.45-18.30

 

Μέθη Οδηγού - Πεζού – Θέματα Απόδειξης

Kυριακή Μαντενιώτου - Λυρατζοπούλου, Λέκτορας Εμπορικού Δικαίου Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.

 

Ιατρική Πραγματογνωμοσύνη ως ιδιαίτερο αποδεικτικό μέσο.

Βασίλειος Σιαπέρας, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

 

18.30-18.45

Ερωτήσεις – Παρεμβάσεις

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ

 

 

Εκτύπωση

Θεατρική παιδική παράσταση

on . Posted in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Σας προσκαλούμε στην εκπληκτική θεατρική παιδική μας παράσταση "Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ" σε επιμέλεια και σκηνοθεσία της κας.ΓΙΟΥΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29/8/2019 στο ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ωρα 21.00.

 ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΣ : 

 ΓΕΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ, ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ, 8 ΕΥΡΩ (ΑΝΤΙ ΓΙΑ 10 ΕΥΡΩ).

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με εκτίμηση, 

Υπεύθυνη Οργάνωσης & Λειτουργίας Πολιτιστικών εκδηλώσεων

Χρυσούλα Παπουτσή

τηλ.: 2105248140  , 2105248144 

 

site: http://www.texnisgenesis.gr/index.php/paidiki-skini-nea

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΝΕΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ κλπ)

«ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ» ΚΕ.ΔΙ.ΛΑΣ. Α’ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ   Από 24/8/2019  έως  4/9/2019 Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Λασιθίου Κρήτης (ΚΕ.ΔΙ.ΛΑΣ.) ανακοινώνει την έναρξη βασικής εκπαίδευσης στη  διαμεσολάβηση σε συνεργασία με την διεθνούς φήμης εταιρεία  “International Mediation Consulting” του Καναδά, διάρκειας 80 ωρών (10 ημέρες εκπαίδευσης και 1 ημέρα αξιολόγησης),
...
Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος γνωστοποιεί ότι προσφέρει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο αντικείμενο "Οικονομικά και Δίκαιο Επιχειρήσεων". Δείτε τη σχετική ανακοίνωση
...
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ
Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών ο Σόλων      https://solonnomologia.gr                    Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου                                               www.esd.gr                                                                                                      
...
Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στην Αθήνα, στις 16.7.2019, υπό την προεδρεία του Προέδρου κ. Δημήτρη Βερβεσού, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 1. Η Συντονιστική Επιτροπή συγχαίρει τον νέο Υπουργό και Υφυπουργό Δικαιοσύνης για την ανάληψη των καθηκόντων τους και τους εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους. Ευελπιστεί σε
...
Θεατρική παιδική παράσταση ( 16 Ιούλιος 2019, 08.45 )
  Σας προσκαλούμε στην εκπληκτική θεατρική παιδική μας παράσταση "Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ" σε επιμέλεια και σκηνοθεσία της κας.ΓΙΟΥΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29/8/2019 στο ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ωρα 21.00.  ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΣ :   ΓΕΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ, ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ, 8 ΕΥΡΩ (ΑΝΤΙ ΓΙΑ 10 ΕΥΡΩ).  ΔΕΛΤΙΟ
...
Δείτε παρακάτω το από 28-6-2019 έγγραφο του Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αναφορικά με την πρακτική άσκηση των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και στην
...
Αναρτάται ο Ασφαλιστικός Οδηγός εκκαθάρισης ΕΦΚΑ 2018, που συνέταξε ο σύμβουλος του ΔΣΑ Ανδρέας Κουτσόλαμπρος, με τη συνδρομή της ασφαλιστικής συμβούλου ΔΣΑ Αγγελικής Πλατή. Παρέχονται χρήσιμες οδηγίες με παρουσίαση της πλατφόρμας, με απλό τρόπο και απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα. Στην πορεία θα υπάρξει ενημέρωσή του με τυχόν νεότερα ερωτήματα, απορίες ή και λάθη της εκκαθάρισης που
...
Αναρτάται το με αρ. πρωτ.: 50404/2-7-2019 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφορικά με την υποχρέωση των δικαστικών αντιπροσώπων να ενημερώνουν για την άφιξή τους και την ανάληψη των καθηκόντων τους, εκτός από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και τον Έφορο, τον οικείο Περιφερειάρχη. ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
...
Επισυνάπτεται ο πρακτικός οδηγός του Δικαστικού Αντιπροσώπου στις Βουλευτικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Την επιμέλεια της σύνταξής του έχει ο συνάδελφος, Σπύρος Λάλας. Προλογίζει ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός. ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ
...
Η Ομάδα του Lawspot.gr επιμελήθηκε μια συστηματική αποτύπωση του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σε μορφή πινάκων (άρθρο προς άρθρο), με συγκριτική επισκόπηση των παλαιών και των νέων ρυθμίσεων: https://www.lawspot.gr/nomika-nea/se-ishy-apo-simera-oi-neoi-pk-kai-kpoind-epikairopoiimenoi-sygkritikoi-pinakes   Επισυνάπτονται τα σχετικά αρχεία, με ενσωμάτωση και των τελευταίων τροποποιήσεων της ΠΝΠ 27-6-2019 (Α’
...

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 • image12
  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019
 • image2
  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019
 • image3
  ΜΑΡΤΙΟΣ 2019
 • image4
  ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019
 • pasxa-2019
  ΠΑΣΧΑ 2019
 • image5
  ΜΑΪΟΣ 2019
 • image6
  ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

ΕΚΘΕΜΑΤΑ

 • ekthemata2
  Τρέχοντα Εκθέματα Τρικάλων (Πολιτικά - Ποινικά) - Εφετείου Λάρισας (Ποινικά - Διοικητικά)
mod_vvisit_counterΣυνολικές Επισκέψεις300796

Τα cookies βοηθούν ανώνυμα στην εύρυθμη λειτουργία της σελίδας μας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε στη χρήση τους από εμάς.