Εκτύπωση

Προσφυγή της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στην Διοικητική Ολομέλεια του ΑΠ

on . Posted in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Η σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για την αντισυνταγματικότητα της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης, όπως νομοθετήθηκε με τον ν. 4512/2018, που συνεκλήθη κατόπιν αιτήματος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και στην οποία παρέστη  ο Πρόεδρός της Δημήτριος Βερβεσός, καταδεικνύει ότι η νομοθέτηση για μείζονα θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να γίνεται με προχειρότητα και ερήμην των συλλειτουργών της. 

Από την πρώτη στιγμή που το σχετικό νομοσχέδιο τέθηκε στη διαβούλευση, όλοι οι θεσμικοί φορείς της Δικαιοσύνης, ήτοι η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, στηλίτευσαν τις συγκεκριμένες διατάξεις, ως κείμενες εκτός της συνταγματικής έννομης τάξης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει τώρα να σεβαστεί την κρίση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και να καταργήσει άμεσα όποιες διατάξεις η Διοικητική Ολομέλεια κρίνει αντισυνταγματικές.

Είναι πλέον επιβεβλημένο να ξεκινήσει διάλογος με όλους τους θεσμικούς φορείς της Δικαιοσύνης, από νέα βάση, για την αποτελεσματική προώθηση των εναλλακτικών μορφών επίλυσης διαφορών με σκοπό την προαγωγή του συμφέροντος της Δικαιοσύνης και με σεβασμό στα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα είναι καταστροφική επειδή θα δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια δικαίου στους πολίτες, ενόψει του νέου δικαστικού έτους, και δεν θα αρμόζει σε ευνομούμενη Πολιτεία.

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 • image1
  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018
 • image2
  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018
 • image3
  ΜΑΡΤΙΟΣ 2018
 • image4
  ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018
 • image5
  ΜΑΪΟΣ 2018
 • image6
  ΙΟΥΝΟΣ 2018
 • image7
  ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

ΕΚΘΕΜΑΤΑ

 • ekthemata2
  Τρέχοντα Εκθέματα Τρικάλων (Πολιτικά - Ποινικά) - Εφετείου Λάρισας (Ποινικά - Διοικητικά)
mod_vvisit_counterΣυνολικές Επισκέψεις257260

Τα cookies βοηθούν ανώνυμα στην εύρυθμη λειτουργία της σελίδας μας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε στη χρήση τους από εμάς.