Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ

on . Posted in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ                                                         

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΤΚ 42132 – ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΤΗΛ 24310-27526, FAX 24310-27302

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίκαλα, 09-10-2018

Υποδοχή Ελλήνων, Ελβετών και Γερμανών Καθηγητών και φοιτητών Νομικής από το Δικηγορικό Σύλλογο Τρικάλων

Την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018 ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Γουγουλάκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων υποδέχθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων τους συμμετέχοντες στο 13ο Ελληνοελβετογερμανικό Νομικό Σεμινάριο.

Τα Ελληνοελβετογερμανικά Νομικά Σεμινάρια διοργανώνονται από το 1992 σε τακτά χρονικά διαστήματα με τη συμμετοχή Καθηγητών και φοιτητών Νομικής από τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Ζυρίχης Ελβετίας και Βύρτζμπουργκ Γερμανίας. Τα Σεμινάρια έχουν ως σκοπό να προάγουν και να εμβαθύνουν την επιστημονική συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ νέων νομικών των τριών χωρών. Το 13ο Ελληνοελβετογερμανικό Σεμινάριο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη από 8 έως 12 Οκτωβρίου 2018 με θέμα «Εθνικές ιδιαιτερότητες του Εμπράγματου Δικαίου».

Στο πλαίσιο γνωριμίας με το ελληνικό νομικό σύστημα και το δικηγορικό λειτούργημα οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν επίσκεψη στα Τρίκαλα. Τους φοιτητές συνόδευαν οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αχιλλέας Κουτσουράδης και κ. Άγγελος Κορνηλάκης, οι Καθηγητές του Πανεπιστήμιου Ζυρίχης κ. Isaak Meier, Peter Breitschmid και Ruth Arnet και ο Καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου Βύρτζμπουργκ κ. Michael Sonnentag.

Οι συμμετέχοντες στο Σεμινάριο ενημερώθηκαν για την ιστορία και τη λειτουργία του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων και για την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος και είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν υποθέσεις που διεξάγονταν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παίρνοντας έτσι μία εικόνα της διαδικασίας απονομής της ελληνικής δικαιοσύνης. Η επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο έκλεισε με την ελπίδα να τεθούν οι βάσεις για την ανάπτυξη δεσμών ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και το Δικηγορικό Σύλλογο Τρικάλων.

Οι συμμετέχοντες στο Σεμινάριο αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία και την επαφή με το νομικό κόσμο της πόλης μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ν. ΓΟΥΓΟΥΛΑΚΗΣ                                                                   Γ. ΤΣΑΓΚΟΥΛΗΣ

 

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

  • image12
    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

ΕΚΘΕΜΑΤΑ

  • ekthemata2
    Τρέχοντα Εκθέματα Τρικάλων (Πολιτικά - Ποινικά) - Εφετείου Λάρισας (Ποινικά - Διοικητικά)
mod_vvisit_counterΣυνολικές Επισκέψεις269460

Τα cookies βοηθούν ανώνυμα στην εύρυθμη λειτουργία της σελίδας μας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε στη χρήση τους από εμάς.