Εκτύπωση

Συνάντηση του ΔΣΑ με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

on . Posted in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνο Μενουδάκο, είχαν στα γραφεία της Αρχής, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. Δ. Βερβεσός και τα μέλη του ΔΣΑ Δ. Αναστασόπουλος και Ν. Κουτκιάς. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εφαρμογή, από την 25η Μαϊου 2018,  του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 2016/79 (ΓΚΠΔ).

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ ζήτησε την συνδρομή της Αρχής στην προσπάθεια του Συλλόγου να επιμορφώσει τα μέλη του μέσω της συμμετοχής Εκπροσώπων της Αρχής στους Κύκλους Επιμόρφωσης και Κατάρτισης , που θα ξεκινήσει ο ΔΣΑ για τα μέλη του μετά τις εορτές του Πάσχα.  

Ο Πρόεδρος της Αρχής χαιρέτησε την πρωτοβουλία του ΔΣΑ για την επιμόρφωση των μελών του και υποσχέθηκε την υποστήριξη της Αρχής, στο βαθμό που είναι εφικτό, με τη συμμετοχή μελών ή στελεχών της ως εισηγητών.

Περαιτέρω, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ έθεσε παρεμπιπτόντως στον Πρόεδρο της Αρχής το ζήτημα της επιβεβλημένης εξαίρεσης των Δικηγόρων από την εφαρμογή του Κανονισμού αυτού, καθώς υπάρχει ήδη σχετική υποχρέωση των Δικηγόρων από το επαγγελματικό απόρρητο και την επαγγελματική εχεμύθεια ώστε να μη προκαλούνται προβλήματα στους Δικηγόρους, και συγκεκριμένα να μην γίνουν οι δικηγόροι στόχοι άδικων επιθέσεων και αποδέκτες προσχηματικών αγωγών αποζημιώσεως από τους εντολείς τους λόγω της δήθεν προσβολής των δικαιωμάτων που κατοχυρώνει ο νέος Κανονισμός.

Για το ζήτημα αυτό ο Πρόεδρος της Αρχής ανέφερε ότι δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη σε αυτή τη φάση και επιφυλάχτηκε.

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 • image1
  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018
 • image2
  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018
 • image3
  ΜΑΡΤΙΟΣ 2018
 • image4
  ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018
 • image5
  ΜΑΪΟΣ 2018
 • image6
  ΙΟΥΝΟΣ 2018
 • image7
  ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

ΕΚΘΕΜΑΤΑ

 • ekthemata2
  Τρέχοντα Εκθέματα Τρικάλων (Πολιτικά - Ποινικά) - Εφετείου Λάρισας (Ποινικά - Διοικητικά)
mod_vvisit_counterΣυνολικές Επισκέψεις250414

Τα cookies βοηθούν ανώνυμα στην εύρυθμη λειτουργία της σελίδας μας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε στη χρήση τους από εμάς.