Εκτύπωση
PDF

Αποχή μελών Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων στις 16-3-2023

on . Posted in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αποχή μελών Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων  στις 16-3-2023 και διοργάνωση σιωπηρής διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, συνελθόν εκτάκτως μετά από πρόσκληση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω κωλύματος του Προέδρου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 16-3-2023 και τη διοργάνωση σιωπηρής διαμαρτυρίας των μελών του, την ίδια ημέρα (Πέμπτη 16-3-2023) και ώρα 20:30 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων, συντασσόμενο με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Καλούνται τα μέλη σε συμμετοχή κατά τη διοργάνωση της σιωπηρής διαμαρτυρίας, σε ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ταχείας διερεύνησης των αιτιών του δυστυχήματος και απόδοσης ευθυνών.

Κατά την ημέρα της αποχής θα χορηγείται άδεια, κατόπιν αιτήσεως προς το Δ.Σ., στις κάτωθι περιπτώσεις:
Α. Σε υποθέσεις όπου υφίσταται ζήτημα παραγραφής – προθεσμίας.
Β. Ειδικότερα, για τις ποινικές υποθέσεις, θα χορηγείται άδεια:
α) Όταν υπάρχουν προσωρινά κρατούμενοι και συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης (12μηνο ή 18μηνο)
β) Στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως 6ετία σε α΄ βαθμό και 7ετία σε β΄ βαθμό.
Από την υποχρέωση υποβολής αίτησης και από το πλαίσιο της αποχής εξαιρούνται επίσης η κατάθεση προτάσεων, προσθηκών και υπομνημάτων επί προθεσμία.

 

Με εκτίμηση,

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ευάγγελος Τσέλιος

 

Τα cookies βοηθούν ανώνυμα στην εύρυθμη λειτουργία της σελίδας μας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε στη χρήση τους από εμάς.