Εκτύπωση
PDF

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν 4967/2022

on . Posted in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν 4967/2022

Εισηγητής: Τσιαφούτης Βίκτωρας 

 

Επικοινωνήστε με εκπρόσωπο:

Τ: 2310 545618, 2310 532134 | E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Πληροφορίες  

 

Ημερομηνία Διεξαγωγής 

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 (17:00 - 21:00)

Διάρκεια

Τέσσερις (4) Ώρες Εκπαίδευσης 

Τόπος Διεξαγωγής 

Εγκαταστάσεις Νομικής Βιβλιοθήκης 

Κόστος Συμμετοχής 

120,00 € 

Τρόποι Εξόφλησης 

Μετρητοίς  ή
Πιστωτική ΚάρταVISA, MASTERCARD, DINERS 
     ή

Κατάθεση σε τραπεζικό ΛογαριασμόΓιατί να το επιλέξω;

Στην 20ετή επέτειο της ενσωμάτωσης της Οδηγίας 1999/44, το Δίκαιο της Πώλησης αναμορφώθηκε εκ νέου με τον Ν 4967/2022, που ενσωμάτωσε τις Οδηγίες 2019/770 και 2019/771. Οι σχετικές διατάξεις του ΑΚ τροποποιήθηκαν σημαντικά, ενώ περιορισμένης έκτασης τροποποιήσεις δέχθηκαν και οι σχετικές με την πώληση διατάξεις του Ν 2251/1994. Στο πλαίσιο των αλλαγών αυτών, το σεμινάριο παρουσιάζει και αναλύει τις νέες ρυθμίσεις του ΑΚ αλλά και του Ν 2251/1994.

Σε ποιους απευθύνεται;

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε νομικούς και σε δικηγόρους της πράξης, που ασχολούνται με υποθέσεις δικαίου πώλησης αλλά και προστασίας καταναλωτή, καθώς και σε νομικούς που επιθυμούν να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Το Σεμινάριο απευθύνεται επίσης στους παράγοντες της αγοράς που θέλουν να ενημερωθούν για το αναμορφωμένο δίκαιο της πώλησης.

Διάγραμμα ύλης

Εισαγωγικά – Αντικείμενο της πώλησης
• Η νέα Οδηγία 2019/771 και η ενσωμάτωσή της στον ΑΚ
• Ενσώματα αγαθά και αγαθά με ψηφιακά στοιχεία
• Πότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του ΑΚ και πότε οι διατάξεις του Ν.4967/2022 για την προμήθεια ψηφιακού περιεχομένου ή ψηφιακών υπηρεσιών (Οδηγία 2019/770)
• Υποχρεώσεις πωλητή και αγοραστή

Έλλειψη ανταπόκρισης στη σύμβαση
• Υποκειμενικές και αντικειμενικές απαιτήσεις
• Νομικά ελαττώματα (ΑΚ 514) και δικαιώματα τρίτων (ΑΚ 537)
• Εγκατάσταση πράγματος και ενημερώσεις αγαθού με ψηφιακά στοιχεία
• Τεκμήριο έλλειψης ανταπόκρισης - Βάρος απόδειξης

Δικαιώματα του αγοραστή
• Η ιεράρχηση των δικαιωμάτων
• Δικαιώματα διόρθωσης και αντικατάστασης
• Μείωση τιμήματος - Υπαναχώρηση - Αποζημίωση
• Συρροή - Άσκηση των δικαιωμάτων
• Παραγραφές

Καταναλωτικά αγαθά
• Αναγκαστικός χαρακτήρας διατάξεων ΑΚ
• Εμπορικές εγγυήσεις

 

Βιογραφικό Εισηγητή

 

Ο Βίκτωρας Τσιαφούτης είναι δικηγόρος Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Δίκαιο Ανταγωνισμού και στο Δίκαιο Προστασίας Καταναλωτή, ενώ από το 2007 απασχολείται ως νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ). Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα Προστασίας του Καταναλωτή και του Χρηματοοικονομικού Δικαίου, ενώ έχει εκπροσωπήσει την ΕΚΠΟΙΖΩ σε διεθνή και ευρωπαϊκά συνέδρια, σε επιτροπές της Βουλής και σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε νομικά περιοδικά και στον Tύπο και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε νομικά συνέδρια και ημερίδες. Είναι Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή (ΕΔΙΠΚΑ).

 

Τρόποι Παρακολούθησης 

 

Δια Ζώσης (Νομική Βιβλιοθήκη - Αθήνα)

​Βίντεο (Live Streaming) *

Βίντεο (On Demand)**

 

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και τείνει να κυριαρχήσει στον χώρο της εκπαίδευσης και της διά βίου μάθησης, προσφέροντας σε όλους την ευκαιρία εξέλιξης γνώσεων και δεξιοτήτων στον χρόνο και με τον ρυθμό που ο καθένας επιλέγει.

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ παρέχει στους συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα μία απολαυστική εμπειρία ζωντανής παρακολούθησης των μαθημάτων και αμεσότητας με τον διδάσκοντα εισηγητή, απολαμβάνοντας έτσι μοναδική ποιότητα ήχου και εικόνας (high definition) με μοναδική προϋπόθεση τη χρήση Η/Υ ή laptop και τη σύνδεσή του με μια απλή γραμμή ADSL.

  • Απευθείας σύνδεση του εκπαιδευόμενου μέσω Internet από τον χώρο του
  • Δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τον εκπαιδευόμενο γραπτά ή προφορικά
  • Ταυτόχρονη λήψη απάντησης από τον εισηγητή, σαν να είναι ο εκπαιδευόμενος φυσικά παρών.

**

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ αξιοποιεί τις πιο προηγμένες τεχνολογικές καινοτομίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και συνεργάζεται με τις καλύτερες εκπαιδευτικές πλατφόρμες (LMS) του κόσμου. Mέσω Βιντεοσκοπημένης λήψης (οn demand) ποιότητας High Definition (HD), η οποία περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπως βιντεοσκοπήθηκε κατά τη διενέργεια του προγράμματος, τις διαφάνειες και λοιπές σημειώσεις που προβλήθηκαν κατά τη διάρκειά του και το έντυπο υλικό που διανεμήθηκε στους διά ζώσης συμμετέχοντες.

Κάθε εκπαιδευόμενος έχει τη δυνατότητα πολλαπλής παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχει επιλέξει μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org.

Όλοι οι εγγεγραμμένοι χρήστες της πλατφόρμας έχουν επιπλέον δωρεάν πρόσβαση μέσω αυτής σε πληθώρα επιστημονικών ημερίδων & εκδηλώσεων που προσφέρει το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης της Νομικής Βιβλιοθήκης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή δήλωση συμμετοχής:

Νίκος Κουταλιανός

 

Σύμβουλος Πωλήσεων 

Φράγκων 1, Θεσσαλονίκη

E:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Τ: +30 2310532134, 2310 545618

F: +30 2310551530

alt https://www.facebook.com/nbthess

Τα cookies βοηθούν ανώνυμα στην εύρυθμη λειτουργία της σελίδας μας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε στη χρήση τους από εμάς.