Εκτύπωση
PDF

Αίτημα για άμεση συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων με τον Πρωθυπουργό

on . Posted in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, με την οποία αιτείται συνάντησης μαζί του, προκειμένου να του παρουσιάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κλάδος συνεπεία της πανδημίας, απέστειλε εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων ο Πρόεδρος της Ολομέλειας και του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός.

Στο κείμενο της επιστολής που ακολουθεί, επισημαίνεται πως ο δικηγορικός κλάδος ανήκει στους πλέον πληττόμενους από την πανδημία, καθώς η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων και των υπηρεσιών που άπτονται του δικηγορικού επαγγέλματος έχει οδηγήσει ουσιαστικά στην παύση της άσκησής του εδώ και τρεις μήνες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

 

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Η υγειονομική κρίση που βιώνουμε, όπως  είναι προφανές, έχει προκαλέσει ιδιαίτερα σημαντικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Οι δικηγόροι, τους οποίους εκπροσωπούμε,  ανήκουν στους πλέον πληττόμενους κλάδους από την πανδημία,  αφού η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων αλλά και υπηρεσιών που συνδέονται άρρηκτα με την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος έχει οδηγήσει σε ουσιαστική παύση της άσκησης του επαγγέλματός τους πλέον των τριών μηνών.

Ακόμη και σήμερα, το σύνολο σχεδόν των δικαστηριακών διαδικασιών παραμένει σε αναστολή.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ενόψει της δρομολογηθείσας σταδιακής επαναφοράς στη νέα κανονικότητα, από 1-6-2020, ζητά άμεσα συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας παρουσιάσει  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κλάδος, ως συνέπεια και της πανδημίας και να αναζητήσει μαζί σας ρεαλιστικές και λυσιτελείς λύσεις.

 

Με ιδιαίτερη τιμή

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Κ. Βερβεσός

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ / ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

  • image4
    ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020
  • image5
    ΜΑΪΟΣ 2020

ΕΚΘΕΜΑΤΑ

  • ekthemata2
    Τρέχοντα Εκθέματα Τρικάλων (Πολιτικά - Ποινικά) - Εφετείου Λάρισας (Ποινικά - Διοικητικά)
mod_vvisit_counterΣυνολικές Επισκέψεις373045

Τα cookies βοηθούν ανώνυμα στην εύρυθμη λειτουργία της σελίδας μας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε στη χρήση τους από εμάς.