Εκτύπωση
PDF

ΕΚΠΑ: Εκπαίδευση στον GDPR (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων)

on . Posted in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

alt

 

Με το παρόν θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την υλοποίηση του Επιμορφωτικού Προγράμματος Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, διάρκειας 200 ωρών, με τίτλο «Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων - GDPR» που υλοποιείται από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α..

 

Ο Ευρωπαϊκός Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ - GDPR) που εφαρμόζεται και στη χώρα μας από τον Μάιο του 2018, επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς και δίνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τον τρόπο συλλογής, επεξεργασίας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων πολιτών της Ένωσης από υπόχρεους του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, ενώ σε περιπτώσεις παραβάσεων προβλέπονται ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα.

 

Ο Κανονισμός προβλέπει για κάθε οργανισμό, δημόσιο ή ιδιωτικό, την ύπαρξη Υπευθύνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Data Protection Officer - DPO), ενώ η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφέρει στις εκθέσεις της πως διαπιστώνει ακόμη σημαντικές ελλείψεις ή/και παραλείψεις μέσω των ελέγχων που διενεργεί. 

 

Εκτός του DPO, που πρέπει να είναι άριστα καταρτισμένος στο αντικείμενο, ανάγκη επιμόρφωσης έχουν και οι εργαζόμενοι σε θέσεις-κλειδιά όπου εκτελείται η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.

 

Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα αλλά και ιδιώτες επαγγελματίες της Ελλάδας και της Κύπρου.  Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

 

·         Δικηγόρους, στελέχη Νομικών Εταιρειών

·         Συμβούλους Επιχειρήσεων

·         Στελέχη τμημάτων Διοίκησης, HR, Marketing, IT

·         Στελέχη ή ιδιώτες που εκτελούν ή πρόκειται να εκτελέσουν καθήκοντα Υπευθύνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Data Protection Officers - DPOs)

·         Στελέχη Εσωτερικού Ελέγχου & Κανονιστικής Συμμόρφωσης

·         Στελέχη φορέων του δημοσίου τομέα που έχουν την ευθύνη τμημάτων που διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα

·         Πτυχιούχους Marketing, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής, Οικονομικών Επιστημών, Νομικής, σχολών Δημόσιας Διοίκησης

·         Φοιτητές που ενδιαφέρονται για επιμόρφωση στον GDPR

 

Το Πρόγραμμα, που υλοποιείται για 2η φορά από το Ε.Κ.Π.Α., είναι μοναδικό στο είδος του καθώς εισάγει σύγχρονες προσεγγίσεις, βασισμένες στην εμπειρία από την εφαρμογή του Κανονισμού στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.  Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και να τις αξιοποιήσουν στο χώρο εργασίας τους.

 

Το πρόγραμμα είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ενηλίκων εκπαιδευόμενων, οι οποίοι:

 

·         Έχουν σαφείς, συνειδητοποιημένους επαγγελματικούς/εργασιακούς στόχους και επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητές τους με σκοπό την προσωπική τους εξέλιξη και την καλύτερη τοποθέτησή τους στην αγορά εργασίας.

·         Έχουν ήδη κατακτήσει ένα υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων και επομένως έχουν ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες και στόχους και προτιμούν να επιλέγουν οι ίδιοι σε ποια σημεία της εκπαιδευτικής ύλης θα εστιάσουν περισσότερο ή λιγότερο.

·         Είναι έμπειροι μαθητές: Χρειάζονται καθοδήγηση στη διαδικασία μάθησης, χωρίς όμως αυτή να έχει τη μορφή της αυστηρής επιτήρησης.

·         Έχουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο και θέλουν να τον αξιοποιούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

 

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τη μέθοδο της Ασύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης με χρήση Διαδικτυακού Συστήματος Διαχείρισης Μάθησης (LMS). 

 

Η Ασύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση προσφέρει στον εκπαιδευόμενο τη μέγιστη ευελιξία:

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες και ημέρες παράδοσης μαθημάτων.  Αντίθετα, ο εκπαιδευόμενος μπορεί να χρησιμοποιεί την εκπαιδευτική πλατφόρμα στο χρόνο που τον εξυπηρετεί, σύμφωνα με το δικό του πρόγραμμα μελέτης. Το εκπαιδευτικό υλικό διατίθεται σταδιακά, σε εβδομαδιαίες ενότητες, καθοδηγώντας τον εκπαιδευόμενο στη μελέτη του. 

 

Η εκπαιδευτική υποστήριξη παρέχεται από τέσσερις εισηγητές διδασκαλίας, επιστήμονες της Νομικής και της Πληροφορικής, κατόχους Διδακτορικού, με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

 

Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος οδηγεί σε απόκτηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ε.Κ.Π.Α.

 

Το Πρόγραμμα διαρκεί εννέα (9) εβδομάδες.

Ξεκινά τη Δευτέρα, 17η Φεβρουαρίου 2020 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 26η Απριλίου 2020.

 

Ευελπιστώντας πως το πρόγραμμα θα ωφελήσει τα μέλη σας, επισυνάπτουμε τον Οδηγό Σπουδών του προγράμματος που περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες (δομή προγράμματος, δίδακτρα, κ.λπ.).  Είναι επίσης διαθέσιμος online, στο https://bit.ly/EKPA_GDPR_STUDY_GUIDE.

 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η επίσημη σελίδα του προγράμματος στο Facebook μπορεί επίσης να αποτελέσει πηγή πληροφόρησης (https://www.facebook.com/EKPAgdpr).

 

Αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές έως και την Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την online αίτηση εγγραφής.

 

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, η ένταξη των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα γίνεται με σειρά προτεραιότητας.

Η αίτηση εγγραφής στο Πρόγραμμα μπορεί να βρεθεί στη διεύθυνση:

 

https://bit.ly/GDPR_REGISTER

 

Με εκτίμηση,

---
Γιάννης Τσιτσόπουλος

alt

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Διαχείριση & Υποστήριξη Προγραμμάτων Τηλεκπαίδευσης (
e-Learning)
Τηλ.: 697 757 0195
E-mail: 
educert@econ.uoa.gr

 

 

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ / ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ

  • YpirProtEirin
    Υπηρεσίες Πρωτοδικείου / Ειρηνοδικείου Τρικάλων Σεπτέμβριος 2020

ΕΚΘΕΜΑΤΑ

  • Ekthemata DST
    Τρέχοντα Εκθέματα: Τρικάλων (Πολιτικά, Ποινικά) Εφετείου Λάρισας (Ποινικά, Διοικητικά)

ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

  • NomikiVoitheiaLogo2
    Αστικό, Εμπορικό, Ποινικό

Τα cookies βοηθούν ανώνυμα στην εύρυθμη λειτουργία της σελίδας μας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε στη χρήση τους από εμάς.